FÖLJSAMT OCH VARSAMT

32659781_10155290120490759_7431972526659469312_n

Jag har nog utelämnat vissa detaljer i ridningen haha. I tisdags var jag med på hopplektionen för Lotta Eckers som jag verkligen ÄLSKAR att träna för. Hon ser till att jag kommer åt Bosse ordentligt vilket gör honom till en liten vilde och det tar mig så långt. min egen utveckling.

I tisdags tränade vi på att hoppa banor men framförallt att hålla en jämn och long galopp, inget som Bosse är ett dugg intresserad av. Det blev med andra ord en hel del bockningar, stegringar och bus. När vi skulle avsluta lektionen med att kombinera ihop en egen bana av de hinder om stod framme på 8 språng så hade jag svårt att bestämma mig på slutet och jag hoppade hinder utan Bosse. Jag gjorde en fin kullerbytta i bommarna och sedan ned på marken.

Jag hade ne väldig tur i oturen, jag är idag fortfarande stel i nacken men jag har kollat upp det i samband med mitt återbesök för armen i onsdag som för övrigt är svullen men har läkt fint. Så jag hoppade upp och fortsatte hoppa resten av de hinduerna som var kvar tills han lugnande ned sig.

Jag fick många fina verktyg denna dag. Jag fick också konstaterat att det inte är min ridning det är fel på utan att jag faktiskt har en väldigt svår häst men med mycket potential vilket var väldigt skönt att höra. Det vi fick i hemläxa var

  • Att framförallt samla ihop oss så mycket som möjligt,
  • Att träna på kombinationer och ligga och rulla i ett jämnt tempo
  • Pröva att släppa yttertygeln i svängarna för att få med honom ordentligt till nästa hinder
  • Att fortsätta hoppa även om han bockar/ballar ur och göra det tills han är trött

Får vi igenom ett artonde inte Lotta att det skulle vara några problem för oss att ta oss upp i högre klasser än vi är i nu vilket kändes otroligt roligt och motiverande. ”han har tekniken och kan hoppa, han måste bara göra det mer kontrollerat och inte rusa vidare till nästa hinder för att komma upp i höjd” vilket hon har helt rätt i. Jag kan knappt bärga mig tills Amanda är hemma igen från Skåne och vi ska hoppa nästa gång 😀

Ja, Amanda är i skåne så jag har 2 hästar sedan i Tisdags fram till på Söndag denna vecka. Båda två har efter i Tisdags varit små änglar <3 Loppan och jag har inte riktigt hittat alla knappar än men efter mycket om och men kommer hon dit jag vill och Bosse har varit en riktigt stjärna! Jag tror att han kände på sig att det behövdes efter i tisdags. Så de har trimmats båda två varje dag sedan dess och ska i morgon få en välförtjänt vila. Jag är fortfarande förvånad över hur de sällan får träningsvärk men jag antar att vi har våra Back on track täcken att tacka för det sam att våra hästar är i bättre form än vi tror, vilket är riktigt roligt!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>