Foder lära

Det finns huuuuur mycket som helst att lära sig när det kommer till foder giva av häst, hund och katt. Det är något jag funderar att faktiskt plugga seriöst på. Mycket för min egen skulle men också för mina djur, det är en bra kunskap att ha för att kunna ha mer hållbara djur med välmående kroppar. Jag vet jur egentligen vad min kropp mår bäst av att äta när jag tränar/inte tränar däremot är min karaktär inte den bästa när det kommer just dit, men kan jag göra att mina djur mår bättre och får bra mat är det något jag verkligen prioriterar! :-)

Idag har jag läst på lite på http://kraft.nu (bilder tagna därifrån) och tänkt att byta ut lite foder beroende på vad min ”foder leverantör” har hemma. Jag handlar allt foder på Stavs häst & Hund i Haninge då de ligger otroligt nära och har ett stort utbud från flera leverantörer och bra priser!

Just nu äter våra hästar Krafft grov protein och museli från Donson (kan tyvärr inte hela namnet) och får mast från Donson efter ridningen för att hålla magarna igång, få lite extra vitaminer, få i sig lite extra vatten och för att förbättra återhämtningen. De går också magnesium för att lugna hududet på dem då det är där det ofta spökar på både Loppis och Bosse istället för att ta ut energin på rätt sett. Man kan säga att det är en STOR skillnad på när de är ridna ordentligt och regelbundet och när de inte är det.

Hur som funderar jag på att byta ut vår Krafft grov protein mot kraft performance och kolla vad de har för museli så man köper allt foder från samma leverantör. jag har inte hunnit prata med Amanda om det men ska slänga iväg ett sms till henne nu innan jag åker. Hur som helst är det viktigaste att fodret komplicerar varandra så mycket som möjligt så de får i sig alla mineraler och vitaminer som ärnödvändiga för dem och deras hälsa!
Mondi_20kg_Rev_V2_0002_groov-protein-V2_WebMondi_20kg_Rev_V2_0013_performance-Energy-V2_Web

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>