MY HORSE IS AMAAAAAAZING

Denna vecka har varit fantasisk på så många sett och vis. Bosse har varit så fin hela veckan och fick igår sin skritt vila efter 9 dagars ridning. Han har varit så duktig och fin men igår var det på tok för varmt. Det är det nu med. Man märker verkligen skillnad på honom om man rider på morgonen eller på kvällen. Han är så trött av värmen och solen samtidigt som han har energi i kroppen som han måste göra sig av med för att inte bli oridbar, för han blir det om han inte går i stort sett varje dag.

Så imorse red vi och trimmade lite på banan. Vi tränade på självbärighet för att få igång rumpmusklerna och ländryggen på honom som Sofia tyckte vi skulle jobba på att få igång samt övergångar och mjukgörande. han var SÅ fin! <3 Både Emilia och Petronella trodde jag red med graman för han gick så fint! Men icke, vi kom bara överens i det mest även om vissa saker fortfarande är mycket svårare än andra. Det är tur att vi inte satsar på dressyr om vi säger så haha. Då hade vi inte haft några höga poäng direkt.

När jag kände att jag var nöjd idag fick Emilia hoppa upp och känna lite på honom utan graman och hon gillade honom. Han är snäll men han är knepig att rida om man ska ”rida rätt” med ”kortare” tyglar. På längre tyglar är han hur snäll och fin som helst men så fort man vill hjälpa honom att söka bettet och ge stöd går det inte riktigt. Men vi har jobbat på det ett bra tag och kommer få jobba på det ett tag till (vi har prövat alla bett som finns nästa så vi vet att det inte är tänder eller bett det är fel på). Jag är hur som helst JÄTTE glad att hon gillar honom och att hon och hennes mamma Mona håller ett öga på honom när vi åker till Norrland. Just nu är Bosse så fin att jag inte vill åka.

Med det sagt kan man ju lugnt säga att jag ser fram emot hoppträningen för Lotta på tisdag. Vi hoppade i veckan och han var hur fin som helst även om jag och Sandra vill ha hästarna lite olika mot hinder, fart är inte riktigt ett problem för oss, men att samla och komma rätt är lite svårare. Han hade iaf RIKTIGT FINA FRAMBEN de sista hoppen och vi nöds oss så. (se bilderna nedan) Så i morgon kommer det bli till att trimma ordentligt och tidigt på morgonen innan solen börjar värma på allt för mycket så det inte samlas allt för mycket energi till på tisdag <3

37284628_10155414476850759_8544405438991433728_n 37217844_10155414476775759_3613718270911184896_n

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>