MITT LIVS FÖRSTA TERRÄNG TRÄNING

Vilket adrenalin jag hade i morse. Jag hade magont från det jag vaknade till jag var över det första hindret. Det var inte terrängen i sig som gjorde mig mer eller mindre illamående av all nervositet. Det var att köra släp till Runsten och hem som gjorde mig nervös och det höll i sig enda tills Bosse var urlastad hemma igen,

Självklart ljuger jag om jag säger att jag inte var ett dugg nervös inför att hoppa terräng för första gången, det var jag verkligen när Bosse började tagga till när vi skulle lasta och med tanke på hur mycket det blåste idag. Men vi gjorde det! Jag kopplade på släpet själv, körde dit och med med Mona som co-driver och red runt och hoppade de lägsta hinduerna med Emilia och Mona som coach!

Det var SÅ KUL! Det är något jag verkligen kommer göra så mycket jag kan av så länge häst och plånbok håller ihop och tycker det är kul. Lugnet Bosse ger än gör det verkligen kul och ger självförtroende. han var iskall och lät mig rida och känna av hinder själv och hjälpte till där det behövdes och jag blev osäker. Emilia fick också hoppa upp och pröva honom och hoppa högre hinder och gjorde det med bravur! Bosse fick godkänt även av henne! Vilket är superkuldå Bosse varit på samma träningar som Emilia med tidigare ägare och gått högre klasser i Fälttävlan när han var yngre. Riktigt roligt att han tyckte det var roligt att bra det igen!

Så planen är att vara med på träningar i höst/vår och kanske kunna starta någon Pay&cross (Pay&jump fast med terräng hinder) och kanske med tur och träning någon H80. Det innebär att hinder är på maxhöjd 80cm, men då ska det sitta och kännas riktigt bra! Idag var det bara att genomföra de målen jag satt för mig själv och jag gjorde mer än det för mig! Mina mål var att:

  • Galoppera både i lätt uppför och nedförsbacke
    (nedför är något jag tyckt varit sjukt obehagligt)
  • hoppa några terränghinder
    (nu snackar vi typ trava över ett mindre)
  • galoppera igenom vattengraven
    (och helst sitta kvar på hästen)

Det roliga var att jag lyckades så mycket bättre! Jag hoppade både mindre ”soffor”, ”bord”, häckar, ”hus” och stockar och det gick riktigt bra! Vi tog det i ett lugnt tempo då det fat är lätt att man bara rider på istället för att kolla av att både gas och broms stämmer och att man får in en rolig känsla! Idag skulle det liksom bara vara roligt och inte läskigt och det var exakt så det blev!

Jag lovar att jag ska slänga upp bilder på detta i morgon/i veckan när jag får tid. Ikväll är jag helt slut efter en hel dag med nervositet och en heldag med hästarna. När jag kom tillbaka skulle allt packas upp, göras rent och Tessan skulle komma och rida Loppan efter jag klippt henne. Så jag har idag varit i stallet från 08-18 ungefär. Jag gillar sådana dagar men hade nog behövt både en eller två matlådor med mig. Nu är jag helt slut efter en middag hos mamma och en jätte rolig dag <3

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>