💔

 

 

Igår hände något som verkligen aldrig får hända. Det gick från en fantastisk ledig dag till topp 2 värsta dagen i mitt liv.

Jag hade precis gjort i ordning Bosse efter en super bra träning för Linnea och skulle släppa ut Bender & Bella ur Bosses box. Som vanligt, de är alltid där inne när jag rider i fall det skulle komma hästar eller andra hundar till stallet när jag inte är där. Bella skulle operera munnen idag och var tvungen att börja fasta när jag kom hem från stallet. För att det inte skulle bli en så lång fasta så lämnade jag lite av deras favorit mat i boxen medan jag red. Jag brukar aldrig göra det annars.

Jag trodde att Smilla, en stir men underbart snäll hund hade blivit insläppt i en box för att jag inte såg henne. Så jag slöppte ut hundarna och ställde ut matskålen för att kunna ta in Bosse i hans box. Jag vänder ryggen till, max 1 metwr ifrån mina hundar och ska knäppa loss Bosse när Smilla kommer mot matskålen.

Mina hundar brukar aldrig tjafgsa om mat. Men de va nog inte beredda på att smilla kom. Bella blrjade skälla och bender gick in i försvar. Något hände mellan bender och smilla och helt plötsligh hör jag bara bender panik skrika. Jag har aldrig hört honom skrika så. Jag trodde han dog, att det var hans sista skrik i panik innan han skulle dö.

Jag vänder mig om, puttar bort smilla, ropar på bella och ska ta upp bender. Då ser jag förat bara att hans ena öga ser helt uppspärrat o panik aetat ut. Sen ser jag att det hoppat ut. Det blöder och ögat bara sväller. Jag ger telefonen till en av tjejerna i stallet o ber henne ringa henke, ber en annan ta hästen och försöker ringa veterinär.

Henke maxar hastigheten på bilen mot stallet, jag ger Bella och min hemma nyckel till tjejerna o ber dem ge bella och nyckeln till Amanda som vet vart jag bor samridigt som jag ringer min mamma o ber henne komma o hämya bella om amanda inte kommer.

Jag och henke gasar in till Anicura i Bagarmossen och bönar o ber att Bender kommer klata sig. Jag btast ut i gråt oförtvivlan i bilen. Chocken kom och allt bara brast, jag kunde inte skärpa mig mer eller vata lösnings orienterad som jag var när det hände. De enda jag kände och tänkte va ”må bender överleva”!

Vi kom in och nästsnfirekt blev bender tagen till en vetwrinär som va under operation föt att få smärtlindring och en snabb bedömning. Vi fixk rillbaka honom och väntan på ett uylåtande kändes som en evighet. Det var hemskt. En veterinär kom och kollade reaktionen på det andra ögat, puls och om han hade lvriga skador. Efter undersökningen berättade han att man inte kommer kunna rädda ögat, de kommer bejlva operera ut det och han kommer bli halvt blind.

Det ända vi tänkte var bata han överlever och kan leva med det gör vi allt 💖 vi fock lämna honom strax innan 11 igår kväll. Det blev ingen rofylld sömn igår kväll. Vi va livrädda att få ett samtal om att de hittat fler skador eller att han avlidit av andta skador. Som tur var fick vi inte det ❤

Bendet opererades mitt på dagen idag och operationen gick bra. Det var lite skit i ögat från stallet men de hade inte hittat fler sår. Då han inte velat äta och varit mer nedstämd än vanligt så fick vi hänta hem honom då rehabiliteringen och återhämtningen antaglugen skulle bli bättre hemma. Jag grät nör jag såg honomnoch fick hålla om honom igen. Precis sombjag grät när vi fick hem bella sist hon var där och idag när hon kom hem från tandis.

Nu är båda hundarna hemma med oss. De ligger på varsin sida av mig som de brukar göra ❤ vi har inte riktigt kunna smälta detta. Inte jag iaf. Det var en hemsk upplevelse igår, det är inget jag önskar min värsta fiende. Att inte veta vad som kommer hända och att känna alla känslor man kan känna. Vi är så glada att han fixade detta och han var så duktig både igår och idag.

Vi har en hel del rehabilitering, medicinering som väntar både oss och Bender. Det kommer ta ett tag för honom att vänja sig ned att bara ha ett öga men när han är van om allt läker som det ska tror inte veterinären att det kommer bli några komplikationer. Om 10-12 dagar har vi återbesök, då ska stygnen plockas ocv hans ska kollas om inget oförutsägbart händer innan.

Nu håller vi alla tummar att han kommer läka bra och att det kommer gå bra ❤ om ni undrar varför jag inte kommer vara så aktiv här kommer min tid gå till bender, bella, bosse, henke, katterna och jobb den närmsta tiden. Vi behlver va vi i familjen och komma till rätt i vår nya vardags situationIMG_20180918_201251_563

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>