DEBUTEN

 

Vi kan nog säga att debuten inte alls gick som det var tänkt och att jag är glad att vi kom till start och att vi genomförde det. Det var inte mycket som varit på min eller vår sida denna vecka så att vi ens kom till start var för mig ett mål i sig. Det är iaf en tröst. Jag är en tävlingsmänniska så att det inte gick vägen alls tog jag ganska hårt. Jag var besviken och ledsen även om ag inte visade någon det och kom nu fram till att jag inte kommer göra någon mer start utan Henke eller hundarna vid min sida, jag tänkte mer på dom än jag tänkte på min ridning, vilket på ett sett va bra då jag höll nerverna i schack men inte bra då fokusen var någon helst annanstans än den skulle vara.

Men vi startade hemma i stormen. Bosse var super hypead redan när vi började knoppa honom. Jag laddade med fina Linnea som hjälpte mig att göra både Bosse och mig superfina <3 Det var riktigt kul att bli så ompysslad och känna sig så fin. Det har man inte gjort när det varit Pay&jump så det var riktigt roligt. Ännu roligare att vår nya stallkompis Emielie (som jag lurade på täcken mot att hon ställde upp i samma klass som mig) vann på sin häst som hon bara haft 1,5 vecka. SUPER KUL!

Hur som helst. Sofia kom och skulle hjälpa oss som utlovat. att rygga i storm och på framridningen var inte en bra grej att göra på Bosse, inte alls. När vi väl kom in på ridhuset gick han bananas. Han var SÅ taggad! Han både bockade och stegrade, det var inte små grejer heller som ni kan se på bilden nedan. Han var SÅ laddad och jag kände verkligen att jag satt på en tickande bomb.

Vi började med att rida fram och hälsa på sommaren utan någon start signal. riktigt pinsamt men vi hade ne trevlig och snäll domare. Jag är inte van vid att få en visselpipa som start signal så när den väl blåste igång trodde Bosse att ”det var nu eller aldrig” och var väldigt sugen på att hoppa över dressyrstaketen och springa ut från banan, men vi höll oss på banan. Efter hälsningen hets ryggade han hela vägen tillbaka till A. Då kände jag bara att ”nu är det kört, det är skit samma nu gör vi bara det här”.. Det gjorde vi till första galoppen, i skritten ville han stanna och kissa men började trava, i galoppen börjad han bocka, stegra och då kände jag bara att det var bättre att utgå. Så vi fattade en fin galopp och sedan gick vi ut med tröst ord från sommaren ”det där var riktigt synd för nu började han ju släppa och se fin ut, bra kämpat” Det var skönt att få dem orden då jag trodde mer att jag inte skulle få några alls eller få ”åk till veterinären o kolla vad det är för fel på den där hästen”.

Hur som, när vi kom ut var både Tessan, Linnea, Amanda, Sofia och Petronella där och tröstade mig och hjälpte mig med Bosse. Hans nerver la sig inte förens imorse, alltså 3 dagar efter tävlingen. Jag gick en promenad på kvällen med honom i ridhuset för att han skulle lugna ned sig och inte känna att det var så farligt att va där inne, att allt var normalt igen.

Men jag pratade mycket med Linnea efteråt och vi kom överens om att jag ska få en hel del hjälp från henne med dressyren o att hon ska träna med honom när jag är borta i NY. Det kommer att bli super bra tror jag. Det är inte lätt att starta när man är ett nervvrak och det var så synd. Precis innan jag lämnade framridningen och gick upp till collektiingen eller vad det heter var han SÅ fin! Allt bara satt där det skulle, han hade lungnat sig och använde sina nerver till något positivt.

Jag visste dock att han skulle vara as laddad när vi kom in på banan. Jag önskar dock att han kunde fortsatt att använde dem till något positivt men men. Man kan inte få allt här i världen och jag är som sagt glad att vi enda tog oss till en start i all motgång och all sömnbrist som jag hade i ryggan den här vecka. Vi va LÅÅÅÅÅÅNGT ifrån bäst i lördags men vi var iaf bland de snyggast ekipagen på banan <3 tusen tack allihopa som var med för en fin dag och all hjälp <3 Nästa gång ska vi ta oss igenom HELA programmet!

42271541_382834398919443_1759990487374102528_n 42346144_472816456461779_5821222772612792320_n

42261219_248126605900508_2415607628676726784_n 42516244_1029482950564334_9043823480256069632_n

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>