HÄST VECKO PLANERARE

 

jag har insett att det är lika bra att slänga upp 2 olika veckaplanerare. Ett för hästen och ett för övriga aktiviteter där jag kan vara med ingående på mina planer med Bosse än vad jag varit tidigare. Tror att det kan vara bra både för erläsare och för mig själv att se vad jag egentligen gör när jag är i stallet. Att skriva ”rida Bosse” är liksom ja, det säger ingenting alls. Så för min egen del framförallt även om jag ofta skriver mer detaljerat i min almanacka vad jag gör kan det vara kul att även se det här och dela med mig av mitt upplägg. På så sett ser men direkt om man gjort något bra, dåligt eller behöver ändra sin plan. Allt för att vi ska vara så förberedda som möjligt på nästa tävling, undvika skador och nå våra gemensamma mål i all träning. Lägger man ner så mycket tid och pengar på sitt intresse som vi hästmänniskor är det bra att kunna se vad det ger än och vad det gör för skillnad.

Jag kan säga direkt att jag inte kommer sälja Bosse (även om han nästan hamnade på ”Bortskänkes” i Lördags) däremot så kommer jag att jobba på våra brister och vara lite tuffare emot honom. Som han betedde sig i lördags hade han kunnat bli farlig. Han var värre än unghästarna som tävlade och en 16årig häst får inte bli farlig, ingen häst alls får bli det enligt mig. Det är inga farliga djur, det är världens mest harmoniska djur. De har så mycket att ge och förmedlar en sån känsla. De är uttrycksfulla djur. Hur som. Här kommer mitt första ”häst planerings inlägg” för denna vecka! Enoy och utvärdera gärna!

MÅNDAG Bommar på volt med ett litet kryss/sockerbits hinder. Var länge sedan vi körde detta så vill att han gör av med sin extra energi på ett bra sett. På ridbanan Eller i ridhuset beroende på hur mycket folk det är. Kan eventuellt bli lite upphöjda travbommar med. Målet är att ha ett jämnt tempo och räkna så att setgen blir den samma i avståndet. Kommer eventuellt byta ut mitt Beris med tungfrihets bett mot ett rakt gummibett som jag har i dressyren då han ner för tiden verkar gilla det bättre. Har inte bestämt mig än. Kommer rida med hoppsadel och hoppträns.

TISDAG Hoppning för Lotta 19:00, första lektionen för Lotta på 1,5 månad. Vet att Bosse kommer vara taggad och att vi troligen kommer vara på utebanan. Målet är att hålla honom lugn och att vi förhoppningsvis är där vi slutade sist och inte har tagit en massa steg bakåt nu när vi jobbat hårt med dressyren

ONSDAG Skritta/promenera ut på slingan. Det blir ett aktivt vilopass. Skritta ut med dressyrträns och dressyrsadel.  Små krav på lite ställning men annars mer för att strecka ut musklerna och få en bra men lugn dag för honom.

TORSDAG Träna dressyrprogram på ridbanan, var nog med volter, ställning och jobba på att hitta en jämn kontakt med honom under hela passet. Rida med dressyrsadel och dressyrträns

FREDAG Galoppera ute, träna på tempoväxlingar och förhoppningsvis inte hamna i något dike. Men att han ska få hitta sin egen balans och som sagt. Tempoväxlingar men mest i galopp. Kommer ha dressyrsadel och dressyrträns

LÖRDAG Förhoppningsvis rida till hoppängen och köra lite bommar och hoppning ute på gräset om jag får sällskap. Annars kommer det att bli bommar på ridbanan eller i ridhuset. Då kommer det bli kombinationer i både trav och galopp. För att hitta rytmen och växla i tempo. Hoppsadel och hoppträns

SÖNDAG Skrittvila ute på slingan så han får strecka ut ordentligt. Kommer skritta i dressyrsadeln eller barbacka beroende på väder så jag själv får träna på min balans tillsammans med dressyrträns.

42303234_2075812069346846_1938557781384626176_n 42388123_241738349810079_2848245263565324288_n 42409897_355101051923385_3603465067284135936_n

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>