BILDERNA ÄR INTE FRÅN IDAG

Satan i gatan vad kallt det har varit idag. RIIKTIGT näst in till vinter väder var det minsann idag! (om ni frågar mig, den genom förkylda fryslorten).

Jag hade svårt att sova natten till idag, jag drömde så konstiga drömmar, snörade, hostade ja, u name it. Jag har feberyrat de senaste nätterna och inte kommit ihåg saker. Jag har dock varit duktig och inte ridit, då är jag riktigt sjuk kan jag meddela för den som inte känner mig. Jag har ingen medryttare då jag vill rida min häst själv som så många vet men den här veckan hade jag nästan önskat att jag hade en. Man kan dock inte ha en bara för de få veckorna jag åker bort om året (typ 2 veckor/år) och när jag är riktigt sjuk (ungefär samma som jag är borta). Så då blir det att man får lösa saker och ting själv.

Igår hjälpte Henke mig att gå en promenad med Bosse och fixa i stallet. Jag har visat honom vart allt är och han är så duktig och snäll som hjälper mig, även om Bosse då inte är så snäll mot Henke vid promenaden (han brukar inte vara det) med all överskotts energi. jag har försökt att lära den där hästen vila, men det går verkligen inte.. Det är helt hopplöst fast han är 16 år gammal. Jag vet inte om all extra energi kommer i samband med pälssättning och fällning men han bli nästan som en tickande bomb de perioderna, mer än vanligt med andra ord.

Så hår bestämde jag mig för att jag skulle pröva att rida lite idag, vilket jag gjorde. Det blev bommar i ridhuset med Amanda och Petronella. Det gick bra även om jag var HELT slut efteråt, hade snor i större delen av ansiktet, hade en övertygad häst och fick ta vattenpaus var 5:e minut för att inte torka ut helt. Som sagt, kanske inte min smartaste idé, men vad gör man inte när man har en knäpp häst.

Vi gjorde en egen variant på en markarbetesövning från Zstable. (ett hett tips på app för alla ryttare som söker nya övningar eller vill hålla koll på sin ridning och utveckling) Vinklar och bågar. Hästarna tyckte verkligen att det var jobbigt men så fina de blev efteråt. Superfina och Bosse blev SUPER SVETTIG. Helt sjukt! Det var länge sedan. Men efter alla hans bockningar, utspark, kickar och stegringar förstår jag att det blev lite varmt. Han var on fire idag. Det var på ett sett bra så jag kunde rida ur den mesta av den överskotts energin han hade men jag vill inte att den ligger o lagras tills jag åker bort och att någon annan får ta hand om den. Den ska va borta tills dess på något sett.

Jag började hosta som fan efteråt och febern kom tillbaka som ett brev på posten. Jag hostade konstant i 3 timmar efter de där ridpasset men sen har jag inte hostat sedan dess. Jag känner fortfarande av febern, lite i halsen, att jag är täppt i öronen och näsan. Men det känns enda som att det ÄNTLIGEN börjar avta lite gran! ÄNTLIGEN!

Jag hoppas det håller i sig till i morgon. Mår jag halvdant när jag vaknar i morgon kommer jag att logera Bosse så han får springa av sig själv. Annars ska jag jogga honom utomhus i morgon, ett lättare kravlöst pass utomhus om det inte regnar är min tanke! Så jag hoppas att jag är pigg i morgon, kanske till och med feberfri? Så jag kan göra något annat än att ligga hemma på soffan eller i sängen hela dagarna. Jag börjar tok ledsna på det nu och vill verkligen inte vara sjuk när vi ska flyga till New York. Jag vill hinna jobba innan dess och fixa håret. det skulle behövas!

41719236_2129521397302178_4707865415815004160_n 41854081_1955674871159414_2641122235242250240_n

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>